13 Eylül 2012 Perşembe

Gel gelelim tohumdan ciğerenin tohum kısmına




marihuana tohumu
Marijuana Tohumu. (Cannabis Seeds)
Tedarik iki yolu vardır. Genelde kül tablasından alınır eğer sıkı kafa yapan bir yavruysa yada amsterdam başta olmak üzere bazı Ülkelerden gönderiyor piçler. Cannabis seed falan yazarsanız MR google a gösterir o gıdısını ediğim yerleri. alışveriş dertsiz oluyor panik yapmayın kredi kartı paypal gibi bi zımbırtı ile halledebilirsiniz. Elemanlar bi T-Shirt e falan sarıp gönderiyorlar. 
Zaten illegal olanı tohum değil, yeşermiş hali :) bide bu yavrucakların cinsi de önemli. erkeği yok denecek kadar az kafa yapar. Bundan sebep illegal değildir çoğu yerde. Ama sen bunu gel anlat anlatabilirsen..




marijuana tohumu çatlamadan önce bu şekilde görünür
çatlamış vermiş marijuana tohumu
Tohum Çatlatma Çok yöntemi var. Ama bence en sağlamı alın körpecikleri, üzerlerinde herhangi bir tohum yatağı zarı kalmayacak şekilde nazkçe ovalayın. Cin çıkaracak kadar değil öyle 10-15 saniye falan, temizlenmiş olsun kafii. pamuk da olur ama peçete ile daha temiz iş oluyor. Alın süper saxocu filli selpakları, ıslatın sonra elinizle hafifçe sıkın, fazla suyu aksın ama ıslak olsun. Sonra gidin mutfaktan bi fırında pişirme poşeti alın  ıslak peçetenin içine koyup kapattığınız yavruları poşete koyup içinde hava kalacak şekilde ağzını kapatın. En sağlam yöntemdir kanımca. Bu şekilde 24 saat bekleyin. Göz ucu ile bi kontrol edin yukarıdaki çatlamış fotosundakine benzerse bu iş tamamdır. 12-15 saat daha beklerseniz aşağıdaki kıvama gelirler. 
Filizlendirmeye hazır marijuana tohumu
Kök vermiş marijuana tohumu
Bu kıvam artık toprağa dikilebilir kıvamdır. Burada toprağa ekerken dikkatli olmanız gereken bir nokta vardır. Çatlayan tohumdan dışarı çıkan beyaz uzuv köktür. Yani toprağa ekim işleminde yer çekimine yenik düşecek kısım beyaz kısımdır. eğer toprağa ters yani beyaz kısım aşağı gelecek şekilde koyarsanız, filizlenmeyi birkaç gün ertelersiniz.   

Böyle olunca olay tamamdır. Şimdi gelelim toprak yapacaksak toprak yoksa hidropon da ne yapacağımıza.


Toprakta Filizlendirme 
marijuana filizi
Parmak izim çıkar mı ki lan :))

Tohumlara köklendirebildiyseniz  bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir. İhtiyacınız olan artık sadece toprak, PH oranı dengeli yani 6,5 - 7 civarında olan ılık us ve plastik bardak. Ben PH'ı dengeli su için içme suyu kullanıyorum. Çeşme suları çok sert oluyor.

Toprak da biraz önemli tabi. Genellikle teknik kitaplarda önerilen %20 bataklık yosunu ,%35 bahçe turbası, %10 üst
 kalite organik gübrelik dışkı, %30 perlit ve %5 ön karışım dan oluşan mixler kızların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. bunları ayrı ayrı her yerde bulabilirsiniz. yok uğraşmam derseniz bu şekilde mixler de satılıyor araştırın bulursunuz. Link vermiyorum buradan öyle reklam meklam yok haliyle armut pişti düştü muhabbeti de yok.

Toprağı dışardan da alsanız olur sağda solda bi yerde bulursunuz ama içinde ne var ne yok bilmediğiniz için pek tavsiye etmem. Çünü kızların korkulu rüyası kırmızı örümcektir ve dışardaki topraklarda bu zımbırtı bolca mevcuttur. Hem karışım marışım uğraşmıyım hemde dışarıdan örümcekli falan almıyım derseniz size tavsiyem torf tur bu heryerde çiçeköilerde falan çok rahat bulabileceğiniz bişeydir. Hindistan cevizi zımbırtısı makbuldür. Birde hidroponik olayı var ama o başlı başına bir konu. Ama kısaca bi bahsedeyim. 








12 Eylül 2012 Çarşamba

Burası size nasıl yardımcı olur?


Marijuana hakkında bir içerik aramıyorsanız yardımcı olmaz..

Kendi başınıza,  basit yöntemlerle; 
marijuana Yetiştirmenize,
marijuana Yetiştirirken takıldığınız sorulara yanıt bulmanıza,
marijuana Yetiştirirken ihtiyaç duyacağınız zımbırtıları tanıma ve inşa etmenize yardımcı olur.


Olay Nedir ?

Blogu olabildiğince efektif kullanmaya çalıştım. Reklam, downlaod gibi sikim şeylerden kazançları olmadığı için ne arıyosan bak, oku, lazımsa katkı yap öyle değil böyle de, lazımsa sor, git.

Menü gibi bişey altında topluyorum ilgili başlıkları. Ordan navige olabilirsin. 


Gelelim mevzuya !

Kül tablasından aldığım tohumları ilkokuldan gelen engin çim adam  bilgilerimden yararlanarak  makyaj temizleme pamuğu ile çatlattım. Plastik bardağa kapının önünden toprak doldurdum. Attım toprağa tohumdan körpe başlarını dünyaya gösteren kızları. Kızlar allandı, boylandı falan fişman. Dur bu yavrucaklar organik daha lezzetli, aromalı oluyor dediler organik  olayına girdim, topraksız mükemmel ve hızlı bitki yetişiyor dediler hidroponik sistemde yetiştirmeyi denedim, oda lazım, kokmaması lazım dediler oturdum karbon filtre okudum, tasarladım yaptım diye uzuyor..

Burada tohumdan ciğere tüm süreci güneş ışığında, özel yetiştirme lambasıyla ve hidroponik sistemde gün be gün takip ederek yazacağım. Hangisi kolayınıza gelirse oradan başlarsınız. 



Marijuana Nedir ?


Bunu zaten bildiğiniz için buradasınız ama adet yerini bulsun biz bi anlatalım sonra birde wiki ağzı ile betimleyelim;



Marijuana Türkçe de Marihuana olarak çevrilmiştir. Genelde herkes yaprağının tüketildiğini düşünür ancak bu yanlıştır. Kenevir bitkisinin çiçekleridir kurutulup içilen. Genel olarak kullanımı tütün yapraklarının kağıda sarılarak içilmesi şeklinde vuku bulur.
nargile çalışma mantığıtütün kağıdına ot nasıl sarılır Pipo, mini nargile, kova, bilumum meyveleri hacemat ederek bong gibi içme yöntemleri de vardır tabi. Ama makbul olanı adam gibi ağız yolu ile yapılır. 
Etkileri kişiden kişiye değişir ama otun türüne göre de reaksiyonları farklılık gösterir. Türleri Indica, Sativa ve Rudeladır. Yaygın olarak ilk ikisi bulunur, içilir. Indica sizi derin düşündürürü koltuğa saplar ağır kafa yapar. Sativa enerji verir seviştir falan. Tabi bunları değişik oranlarda döllendirilmiş olanları da mevcuttur. %30 sativa %70 indica gibi tohumlar da bulabilirsiniz.

Marijuana THC ile kafa yapar. THC tetrahydrocannabinol dür. Histamin, seratonin ve asetilkolinin düz kas üzerindeki etkisini inhibe eden ve psiko aktif etki gösteren zımbırtıdır. Yani ne kadar yüksek THC o kadar güzel kafa.




pipo ile de otun keyfi çok güzel olur.
Esrar (Marijuana), kenevir bitkisinin Cannabis Sativa/Cannabis Indica türlerinin çiçeklerinden ve tohum yataklarından elde edilen, vücutta kullanıldığında sarhoşluk ve keyif veren bitki parçalarının ve uyuşturucunun halk arasındaki adıdır.
Esrar, coğrafyasına göre farklı isimlerle adlandırılır. Kuzey Amerika'da esrara marijuana (marihuana) denir. Bu İspanyolca adı taşımasının nedeni ABD'ye Meksika'dan gelmiş olmasıdır. Ayrıca Jamaika'daki genel adı da ganja dır. Türkiye'de ot, cigaralık, derman, tek/çift kâğıtlı, gogo gibi adlarla, Paris'te ise gannavuri olarak bilinir. Ancak bu tanımlamaların bazıları, esasında kenevirin tercümesidir ve bu yüzden kenevir ve esrar Türkçe'de hep birbirine karıştırılır. Türkiye hariç tüm dünyada plaka esrarın adı arapça "ot" anlamına gelen "hashish" olarak geçmektedir, Türkiye'de ise morfin ve eroinin hammadesi olan afyon bitkisine "haşhaş" ismi verilmiştir. Bu fenomenin sebebinin, büyük ihtimalle zamanında bir yanlış anlamanın veya yorumlamanın zamanla günümüz lugatına yerleşmesinin bir sonucu olmasından başka mantıklı bir açıklaması bulunamamıştır.
keyif verici madde
yukarıda keyif veren diyince bu da yakışır dedim
Dünyada yaygın olarak kullanılan bir madde olan esrar birçok farklı adla bilinir. Şu sokak tabirleri: derman, lahana dolması, ot, plaka, mühür, sarıkız, anten, sarma, paspal, gıya, gogo, gonca, kuru, cigara, cigaralık, deli gonca, ahna, henry, patates, keçi, yeşil, kendir, elek altı, siyah, saddam, kenevir, jelatin, mal, çıkı, mayın, sarı çiçek, sündüz, cam macunu, kına, kuriş, mum, dalga; esrar ve kubar için kullanılan diğer isimlerdir.





Neden evde yetiştiriyoruz  ?


Bunun bence birçok sebebi var. Benim en ayar olduğum konudan başlamak gerekirse sokaktan gidip aldığınız çer çöpe (çer çöp diyorum çünkü elde yetişmiş içmediyseniz şu zamana kadar çer çöp içmişsiniz demektir.) verdiğiniz paraların tamamına yakını terör örgütüne destek olduğunu düşünüyorum. Diğer önemli parametre ise otun içinde size kafa yapan THC'dir. yani otun kalitesidir. Sokakta Türkçe konuşmayı bile beceremeyen at hırsızı kılıklı heriften aldığınız en baba otun THC si %2-3 civarıdır. Lakin el emeği göz nuru kızlarımızdan %10 hatta %20 leri elde edebilirsiniz. Alış veriş esnasında enselenme korkusu olmadan, at hırsızları ile muhatap olmadan ulaşmak. 
İçinde neyin olduğunu bildiğiniz marihuana daha makbul bence. Dışarıda satılanların çoğu etkisini arttırmak için kimyasal spreyler ile bir güzel elden geçiriliyor. Yok efendim kubara kına karıştırılıyor gibi nedenler var.